lørdag den 14. december 2013

Kampot, Kep og Rabbit Island

Dag 141: Lørdag den 31-11 – Kampot here we come = ZZZZzzzzzzZZZZZZzzzzz SNORK
Efter 1-2 timers søvn blev vi hentet af vores taxa, som skulle køre os til Kampot. Efter to timer i bil og en god lur ankom vi til den meget fredelige og rolige Kampot. Da vi kom før der var check ud, stillede vi vores tasker og gik ud for at se byen. Da vi havde set det meste af byen gik vi tilbage og checkede ind på det lækreste værelse med DYNER!! Det var sådan et lækkert sted - The Magic Sponge, søde mennesker og super hyggeligt og hjemligt! Vi tog os lige en lille lur på nogle timer haha. Herefter tog vi ud og så solnedgangen og hen for at spise på et sted som er kendt for deres spareribs. Jeg synes ikke det var super fantastisk. Efter maden gik vi rundt i byen og pludselig befandt vi os midt i en koncert, hvor der var boder og MASSER af mennesker – det var en ret sjov og lo


Salt markerne klargøres
kal oplevelse :)Ellers var det bare hjem og hygge og slappe af, så vi var klar til lang heldagstur.

Dag 142: Søndag den 01-12 – Salt, Peber, krabber og strand
kan I se elefanten??
Efter morgenmaden, blev vi hentet af en minibus, der skulle køre os rundt. Første stop var for at se 3000 hektar salt marker, dvs. at de pumper havvand ind og fylder markerne op. Dog er dette fra december til april, så de var først lige begyndt at klargøre markerne. Når saltet er indsamlet, køres det til Phnom Penh for at renses.
Næste stop var the elephant cave, med en sten der (måske) ligner en elefant. Min fantasi var ikke heeeelt med på den ide. Men udover stenen var der også flagermus. Udenfor grotten, var der en del små aber der tullede rundt på deres grene. 


Peberne mark
Peber der er ved tørres.
Nu kom vi endelig til det, som kampot faktisk er kendt for, nemlig Kompot Pepper. Der er over 300 farme i Kampot, hvor 152 farme hører under organisationen Kampot Pepper – som er særlige regler. Herefter fik vi en masse at vide, hvad man brugte peberet til. Hvid peber, er rød peber der bliver kogt indtil skrællen falder af og den er bedst til fisk, sort peber, er grøn (friske) peber der tørres i solen og denne kan gå til alt, rød peber, koges og tørres, og dette er bedst til kød og grøn peber, som er frisk, er bedst til seafood.



krabberne hentes ind
Til frokost kørte vi til Kep og fik helt vildt store krabber. Dette er noget Kep er kendt for, nemlig deres gode krabber. Og gode var de da også. Efter frokosten sejlede vi i en lille træbåd over til en ø, kaldet Rabbit Island. Det var dejligt at holde 1. advent ved stranden. Meeeen vil da ærligt indrømme at jeg har set flottere strande :)



Efter en god lang dag, tog vi ud og fik noget at spise hvorefter at vi blev hentet af en taxa og kørt hjem til PP igen. Mhm det var nu en dejlig weekend :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar